Vi som jobbar här

En liten presentation av oss som jobbat här de senaste åren.

Nils Klahr, stenkonservator Nils är utbildad på Konservatorprogrammet vid Göteborgs Universitet.  Han har tidigare bland annat jobbat med inredningssnickeri och skulpterat i sten och metall. Nils var också en av grundarna till Teater Trixter. 

Nils Klahr, stenkonservator

Nils är utbildad på Konservatorprogrammet vid Göteborgs Universitet.  Han har tidigare bland annat jobbat med inredningssnickeri och skulpterat i sten och metall. Nils var också en av grundarna till Teater Trixter

Lisa Edgren, målerikonservator Efter tre år på Göteborgs Konstkola fortsatte Lisa sina studier till målerikonservator och 2015 tog hon sin masterexamen i kulturvård med inriktning konservering från Göteborgs Universitet. Lisa har tillsammans med Lisa H byggt hemsidan. För ett år sedan överraskande hon alla när hon flyttade till New Dehli för att prova på livet där. 

Lisa Edgren, målerikonservator

Efter tre år på Göteborgs Konstkola fortsatte Lisa sina studier till målerikonservator och 2015 tog hon sin masterexamen i kulturvård med inriktning konservering från Göteborgs Universitet. Lisa har tillsammans med Lisa H byggt hemsidan. För ett år sedan överraskande hon alla när hon flyttade till New Dehli för att prova på livet där. 

Katarina Ekestubbe, murare Katarina har gått byggnadsvårdsutbildning med inriktning på mureri. Hon har mångårig erfarenhet som murare, och har tidigare jobbat på Eureka Eldstad.

Katarina Ekestubbe, murare

Katarina har gått byggnadsvårdsutbildning med inriktning på mureri. Hon har mångårig erfarenhet som murare, och har tidigare jobbat på Eureka Eldstad.

Anton Bachs, stenkonservator Efter att ha arbetat som stenkonservator och murare i Rumänien skriver Anton nu på sin kandidatuppsats  på Konservatorprogrammet vid Göteborgs Universitet. Anton planerar att läsa vidare på masterprogrammet i kulturvård med inriktning mot byggnadshantverk och mureri. 

Anton Bachs, stenkonservator

Efter att ha arbetat som stenkonservator och murare i Rumänien skriver Anton nu på sin kandidatuppsats  på Konservatorprogrammet vid Göteborgs Universitet. Anton planerar att läsa vidare på masterprogrammet i kulturvård med inriktning mot byggnadshantverk och mureri. 

Stefan Holmgren, stenkonservator Efter avslutad konservatorutbildning arbetade Stefan på Riksantikvarieämbetet ett par år innan han startade Stenkonservering Väst 1995. Han har lång erfarenhet av byggbranschen där han arbetat som byggnadsplåtslagare i femton år och drivit eget företag. 

Stefan Holmgren, stenkonservator

Efter avslutad konservatorutbildning arbetade Stefan på Riksantikvarieämbetet ett par år innan han startade Stenkonservering Väst 1995. Han har lång erfarenhet av byggbranschen där han arbetat som byggnadsplåtslagare i femton år och drivit eget företag. 

Torgny Larsson, skulptör Torgny är skulptör och utbildad på Konstakademin i Stockholm. Han har bott i Paris under många år och haft en mängd separatutställningar. I Stockholm har han bland annat gjort skulpturen med de bägge myrorna som står framför Wallenstams huvudkontor på Birger Jarlsgatan. Se bilder här!

Torgny Larsson, skulptör

Torgny är skulptör och utbildad på Konstakademin i Stockholm. Han har bott i Paris under många år och haft en mängd separatutställningar. I Stockholm har han bland annat gjort skulpturen med de bägge myrorna som står framför Wallenstams huvudkontor på Birger Jarlsgatan. Se bilder här!

Hans Bresler, konservator Hans är konservator och utbildad på Konservatorprogrammet vid Göteborgs Universitet. och har i flera år arbetat på Konserveringscentret i Ribe i Danmark. Han har också hunnit med att bo i Australien i nästan tio år, där han har grävt efter opaler vid sin egen gård. Hans är även utbildad guldsmed och hans firma, Juvelateliet, är sedan några år Kunglig hovleverantör.

Hans Bresler, konservator

Hans är konservator och utbildad på Konservatorprogrammet vid Göteborgs Universitet. och har i flera år arbetat på Konserveringscentret i Ribe i Danmark. Han har också hunnit med att bo i Australien i nästan tio år, där han har grävt efter opaler vid sin egen gård. Hans är även utbildad guldsmed och hans firma, Juvelateliet, är sedan några år Kunglig hovleverantör.

Marta Gunnarsson, konservator Marta är konservator med inriktning mot sten och keramiska material och utbildad på  Nicolaus Copernicus University i Torun, Polen.

Marta Gunnarsson, konservator

Marta är konservator med inriktning mot sten och keramiska material och utbildad på  Nicolaus Copernicus University i Torun, Polen.

Aiman Esber, stenhuggare Aiman har studerat i Libanon och har stor erfarenhet inom stenhuggeri och stenkonservering. Bland annat arbetade han flera år som arbetsledare under restaureringen av Hamatoura kloster i norra Libanon. Han har även studerat ikonografi på Universitet i Athen.

Aiman Esber, stenhuggare

Aiman har studerat i Libanon och har stor erfarenhet inom stenhuggeri och stenkonservering. Bland annat arbetade han flera år som arbetsledare under restaureringen av Hamatoura kloster i norra Libanon. Han har även studerat ikonografi på Universitet i Athen.

Carl Brädde, objekt/skulpturkonservator Carl är konservator och utbildad i italien vid Opificio delle Pierre Dure. Carl har arbetat som konservator både i Italien och i Danmark med inrikting mot konservering av objekt och skulpturer. Carl har även jobbat för Helena Strandberg Konservator AB. Hos Stenkonservering Väst bistår han med sina specialkunskaper inom konservering av keramik och glas. 

Carl Brädde, objekt/skulpturkonservator

Carl är konservator och utbildad i italien vid Opificio delle Pierre Dure. Carl har arbetat som konservator både i Italien och i Danmark med inrikting mot konservering av objekt och skulpturer. Carl har även jobbat för Helena Strandberg Konservator AB. Hos Stenkonservering Väst bistår han med sina specialkunskaper inom konservering av keramik och glas. 

Lisa Holmgren, konservatorassistent Lisa har genom åren medverkat på flera av våra projekt, och är även ansvarig för hemsidan. Hon tog sin examen i fri konst på Berlin Weissensee School of Art i juli 2016.

Lisa Holmgren, konservatorassistent

Lisa har genom åren medverkat på flera av våra projekt, och är även ansvarig för hemsidan. Hon tog sin examen i fri konst på Berlin Weissensee School of Art i juli 2016.